Creative Commons Licenc
Ch-Molnár Éva: AVABLOG című műve Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Így add tovább! 3.0 Unported Licenc alatt van.
Az ezen publikus licenc hatáskörén kívül eső jogok megtekinthetőek itt: muforditas.bloglap.hu

Fejléckép: Erik Tjallinks, Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Így add tovább! 3.0 Unported Licenc,

 

 

 

 


Belépés
Kereső

Magyarországon elérhető műfordító képzések

 

A műfordítás.bloglap.hu kiemelt célja, hogy információval szolgáljon reménybeli és gyakorló műfordítóknak a képzési és továbbképzési lehetőségekről. Szerencsére mindkettőből van már választék, mely lassan, de biztosan bővül.


Szakmai fórumokon gyakran indul vita arról, hogy kell-e képzés, érdemes-e súlyos pénzeket költeni ezekre, vagy értelmetlen az egész, hiszen úgyis terepen edződik a mester. Ám ezek az eszmecserék rendre oda futnak ki, hogy ennek a hivatásnak is vannak olyan fogásai, melyek nyelvtől függetlenül elsajátíthatók, és ez a folyamat sokkal gyorsabb és hatékonyabb, ha tapasztalt mentorok vezetésével zajlik. Ahogy Somló Ágnes szokta mondani: -- Miért kéne az új generációnak is feltalálnia a kereket, ha azt már megtette előttük valaki? Mennyivel hatékonyabb a munkánk, ha ők már azzal foglalkozhatnak, hogy tökéletesíteni próbálják az eredeti találmányt!

Ennek szellemében igyekszünk bemutatni az elérhető képzéseket, hogy az információk birtokában mindenki eldönthesse, számára melyik út a célravezető.

 

 

0.014 mp