Creative Commons Licenc
Ch-Molnár Éva: AVABLOG című műve Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Így add tovább! 3.0 Unported Licenc alatt van.
Az ezen publikus licenc hatáskörén kívül eső jogok megtekinthetőek itt: muforditas.bloglap.hu

Fejléckép: Erik Tjallinks, Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Így add tovább! 3.0 Unported Licenc,

 

 

 

 


Belépés
Kereső

Archív bejegyzések: 2017 február

MAGYAR HANGJA: KÖVESDI MIKLÓS GÁBOR

Műfordító portrék, Kövesdi Miklós, aki ezerféle dologgal foglalkozik: szabadúszóként interjúkat készít, fellép a Rádió Kabaréban, filmeket, regényeket fordít, lektorál. Néha gyanús hogy meghekkelte a rendszert és egy nap neki nem 24 óra...

Tovább olvas ...

Szerelem ostrom idején – Tiit Aleksejev: Az erős város

Tiit Aleksejev: Az erős város, Gondolat, 2016 Fordította Lengyel Tóth Krisztina. Adott egy csapat keresztes Antiokheiában, akiket egyik oldalról az eredeti várvédők, a falakon kívülről egy másik csapat támad. Ki hogy bírja a feszültséget?

Tovább olvas ...

Négyezer kilométernyi belső út

Lehet, hogy emellett a könyv mellett még párhuzamosan másik kettőt is elolvasol, de ez az a könyv, amit nem hagysz félbe. Tiit Aleksejev: A zarándokút, Fordította: Lengyel Tóth Krisztina Gondolat Kiadó, 2012

Tovább olvas ...

Antiokheia körül megállt az idő - Mini interjú Tiit Aleksejevvel

Tiit Aleksejev keresztes trilógiájának második kötete 2016 tavaszán jelent meg a Gondolat Kiadónál. A Nyitott Műhelyben tartott könyvbemutatón nem csak a fordítóval, Lengyel Tóth Krisztinával, hanem a szerzővel is beszélgethettem.

Tovább olvas ...

Fordításoktatás - szakmai nap a Károlin

Konferencia a fordításoktatás különböző szintjeinek új feladatairól, új tantárgyairól, új módszereiről a fordítói szakmai legnevesebb hazai szakértőivel. Részletek ITT .

Tovább olvas ...

0.006 mp