Creative Commons Licenc
Ch-Molnár Éva: AVABLOG című műve Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Így add tovább! 3.0 Unported Licenc alatt van.
Az ezen publikus licenc hatáskörén kívül eső jogok megtekinthetőek itt: muforditas.bloglap.hu

Fejléckép: Erik Tjallinks, Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Így add tovább! 3.0 Unported Licenc,

 

 

 

 


Belépés
Kereső

Archív bejegyzések: 2017 március

MAGYAR HANGJA: FODOR ZSUZSA

Némi finom győzködés után Fodor Zsuzsa szinkrondramaturg, műfordító is kötélnek állt, és mesélt kicsit magáról és a fordítás terén szerzett, szerteágazó tapasztalatairól.

Tovább olvas ...

MAGYAR HANGJA: BORBÁS MÁRIA

Erényi Mónika interjúja Borbás Mária műfordítóval. 1953-ban az Európa Kiadónál kezdett szerkesztőként, majd műfordítói munkássága is ott indult, mikor 1959-ben Karig Sára felkérésére csatlakozott az Népek meséi sorozaton dolgozó csapathoz.

Tovább olvas ...

Lapod életkora: 1825. 8 nap.

Öt éves lett az AVABLOG, ami mostantól Műfordítás blog néven működik tovább. Célja a reménybeli és gyakorló műfordítók kérdéseinek és tapasztalatainak összehozása, és a figyelem felkeltése a műfordító szakma iránt.

Tovább olvas ...

MAGYAR HANGJA: AJKAY ÖRKÉNY

Évekkel ezelőtt Zuckerbergiában futottunk össze, és a kommentjei gyakorisága, mennyisége és minősége okán az a benyomásom támadt, hogy sosem alszik. És minimum hiperaktív. Vagy kettő van belőle. Ajkay Örkény műfordító portréja.

Tovább olvas ...

Műfordító képzések II - Károli Gáspár Református Egyetem

Vendégbejegyzés Szarvas Szilviától, a Károli Gáspár Református Egyetem Bölcsészettudományi Kara által kínált szak- és műfordítói képzésről, mely angol, francia, német, holland, japán és kínai nyelveken is választható.

Tovább olvas ...

0.006 mp