Creative Commons Licenc
Ch-Molnár Éva: AVABLOG című műve Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Így add tovább! 3.0 Unported Licenc alatt van.
Az ezen publikus licenc hatáskörén kívül eső jogok megtekinthetőek itt: muforditas.bloglap.hu

Fejléckép: Erik Tjallinks, Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Így add tovább! 3.0 Unported Licenc,

 

 

 

 


Belépés
Kereső

Amanda Saint: Haladás

 

Enni, enni, adj enni! A parancs egyre sürgetőbb. Három mohó, tátogó csőr tölti be a fészket. Követelődző, elszánt, türelmetlen. Eleget téve az ukáznak a madár kiterjeszti szárnyait, süllyed, siklik, tovalebeg. Elsuhanó árnyéka sötétre festi alant az erdőt és lakóit. Aprócska teremtmények dermednek mozdulatlanná félelmükben, hogy a madár épp rájuk leselkedik, majd megkönnyebbülten engednek fel, ahogy odább száll.

Ismerős a táj. A látkép ritkán változik, szinte csak az évszakokkal. Ám ma valahogy más a helyzet. Az eperfa eltűnt. A helyén zaj, por és gépek töltenek meg egy új gödröt az erdőn. A madár sebesen köröz, riadtan, menekülni igyekszik ettől a zavaros látványtól és a zajtól. Jobb híján a másik eperfa felé veszi az irányt. Sokkal messzebb van, jóval fáradságosabb utat kell a már amúgy is fáradt szárnyaknak vállalniuk, de az „adj enni” parancs, hát annak engedelmeskedni kell.

Később, mikor visszatér, a kimerült madár ismét összezavarodik. A táj már egyáltalán nem ismerős. A látkép teljesen megváltozott. A gödör az erdőn egy széles, ember-fertőzte sebbé nőt. A zaj, ami oly nagyon megijesztette őt korábban, elhalt, a por leülepedett de a gépek megsokszorozódtak. A madár nem találja a fészket. Köröz, csak köröz. Mikor végül megtalálja, a fészek összezúzva hever a földön, törött ágak között, szétszóródva egy gép árnyékában. Három csőr most csendben hever.

 

Az eredeti, "Progress" című írásra vonatkozó minden jog fenntartva a szerző, Amanda Saint által!

 

 

Creative Commons Licenc
Chovanecz-Molnár Éva Haladás című műve Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc alatt van.
Based on a work at http://flashfictionmagazine.com/blog/2014/06/19/progress/.
Az ezen publikus licenc hatáskörén kívül eső jogok megtekinthetőek itt: muforditas.bloglap.hu

 

0.013 mp