Creative Commons Licenc
Ch-Molnár Éva: AVABLOG című műve Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Így add tovább! 3.0 Unported Licenc alatt van.
Az ezen publikus licenc hatáskörén kívül eső jogok megtekinthetőek itt: muforditas.bloglap.hu

Fejléckép: Erik Tjallinks, Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Így add tovább! 3.0 Unported Licenc,

 

 

 

 


Belépés
Kereső

Bejegyzések a "Szerzői jog" cimke szerint

MAGYAR HANGJA: SOMLÓ ÁGNES

Műfordító portrék. Somló Ágnes műfordító, a PPKE professzora, az egyetlen diplomát is adó itthoni műfordító képzés életre hívója és motorja. Munkásságáról, munkamódszeréről és a szakirányú továbbképzésről beszélgettünk.

Tovább olvas ...

Műfordítás és szerzői jog - Itt a sorvezető!

Az AVABLOGon megtalálható, műfordítókat, műfordításokat érintő szerzői jogi kérdésekkel foglalkozó posztsorozat 4, a témában járatos jogász által elkészített darabja. Mire figyeljünk saját és mások műveinek felhasználásánál?

Tovább olvas ...

VIGYÁZAT! OLVASÁSFÜGGŐK! -- Olvassatok digitálisan!

Ha egyszer elkap az a jóféle, bal szemfenékről induló, agyszorongató migrén, a szenvedés harmadát az teszi ki, hogy nem alkalmazhatom a jól bevált módszert, ami ellazít, megnyugtat és feltölt, ha csak nem akarom rókázással ...

Tovább olvas ...

A szürke tizenhat árnyalata – a nevem e-inkbe zárva

A cím feloldása: az e-ink a szürke tizenhat árnyalatát képes megjeleníteni. Egy nemrég megjelent e-könyvben pedig végre az én nevem is olvasható, mint fordító.

Tovább olvas ...

1999. évi LXXVI. Törvény - a szerzői jogról

Több bejegyzésben foglalkoztam már a műfordításhoz kapcsolódó szerzői jogokkal (copyrights) mert hiszem, hogy bármely alkotó folyamat eredményéhez szorosan hozzá tartozik az alkotó. Itt megtalálható aszerzői jogi törvény hatályos változata

Tovább olvas ...

Műfordítás és szerzői jog 3.

A Műfordítóblog szerzője komoly portfóliót tett le az asztalra. Hasonló a célkitűzésünk: a kortárs irodalom figyelemre méltó egyéniségeinek munkáit elhozni a magyar irodalomkedvelőknek. Megkérdeztem, hogy szerzi meg a szerzők hozzájárulását

Tovább olvas ...

Kézműves, magyar rongybabát tessék! - Műfordítás és szerzői jog 2

Lássuk, hogyan hasznosul a szerzői jog a mindennapi gyakorlatban. - Egy gyakorló műfordító esete a kiadókkal. Művek levédésének lehetőségei Magyarországon. Artisjus, "csináld magad", Creative Commons licenc.

Tovább olvas ...

Szép, szép, de minek is? - Porcelánbaba és szerzői jog kishazánkban 1

Porcelánbabát adni egy életre való kislánynak a legnagyobb kiszúrás. Nagyjából ilyen a Szerzői jogi törvény egy (kezdő)műfordító szemszögéből. Lássuk, miféle szerzői jogi vívódások előzték meg ennek a klassz kortárs novellának a közlését.

Tovább olvas ...

Len kuzin megérkezett!

Finney novellájának műfordítása. Len kuzin varázslatos melléknévszórója.

Tovább olvas ...

0.006 mp