Creative Commons Licenc
Ch-Molnár Éva: AVABLOG című műve Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Így add tovább! 3.0 Unported Licenc alatt van.
Az ezen publikus licenc hatáskörén kívül eső jogok megtekinthetőek itt: muforditas.bloglap.hu

Fejléckép: Erik Tjallinks, Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Így add tovább! 3.0 Unported Licenc,

 

 

 

 


Belépés
Kereső

Újabb novella - jogtisztán

Örömmel jelentem: elkészült egy újabb fordítás. Jelenleg még az ellenőrzés - szerkesztés fázisában van, de néhány napon belül elérhető lesz.

Kicsit lassan készült, mert a folyamatba becsöppent egy "tegnapra kell" prioritású művtöris anyag az öcsémtől, de a vége parádésan tempósra sikerült, köszönhetően a következő "trükknek": a már elkészült magyar szöveg alá bemásoltam a még fordításra váró angol szöveget. Így pontosan egymás alatt-fölött volt a lényeg, nem kellett az oldalak közt ugrálnom. Mikor lefordítottam egy kisebb egységet, az angolt kitöröltem, míg végül szépen elfogyott... :) A következő novellát élből bemásoltam, kezdődhet az új móka! ;)

 A háttér munkával ezúttal könnyebb dolgom volt, mivel az írónő él és virul. Anna Goodwin a becsületes neve és egy meleg hangú levélben adott engedélyt Four Hail Marys című művének fordítására és közlésére, miután egyeztetett a kiadóval akinél először megjelent az írás. Kikötéseit lásd az előző postban.

Anne-ről őszintén szólva nem sokat tudok. Az Amarillo Bay című online irodalmi magazint böngészve jutottam el a honlapjára és vettem fel vele a kapcsolatot. Mert hogy hihetetlen lendületesen, mégis lassan-folyóan, feszültséget keltve mondja el a történeteit, ami nekem különösen tetszik. A annethology-n olvasható bemutatkozása szerint jobban kedveli a drámaibb hangvételű sztorikat, de írásaiban mindíg bujkál valami finom humor. És egy hangfelismerős szoftvernek diktálja műveit, ami rendre kiakad kumbriai magánhangzóitól. Mint írja, meglehetősen ambivalens a viszonyuk. :) Azt hiszem én inkább maradok a gépelésnél...

 

Szép hetet: Ava

Újabb novella - jogtisztán hozzászólásai

Szólj hozzá

0.039 mp